Antenski stupovi

Proizvodnja antenskih stupova za budućnost kvalitetnijeg povezivanja.

Proizvodnja antenskih stupova

Proizvodnja antenskih stupova je složen proces koji zahtijeva inženjersko i varilačko iskustvo. Za stupove i potpornu strukturu koristimo čelik i aluminij zbog njihove čvrstoće i izdržljivosti. CNC strojevi precizno režu i oblikuju dijelove, a koristimo i zaštitne premaze kako bismo osigurali otpornost na koroziju.

Prijevoz antenskih stupova

Nakon složenog proizvodnog procesa antenskih stupova, prije samog transporta provodi se testiranje stabilnosti strukture pod različitim uvjetima kako bi se osiguralo da antenski stup bude dostavljen i montiran bez grešaka. Uz našu vlastitu logistiku, posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti transporta do lokacije montaže te poštivanje rokova isporuke.

Montaža antenskih stupova

Prije same montaže, ugrađujemo betonski temelj koji je izrazito čvrst i stabilan kako bi podupirao težinu stupa i antena. Nakon obilježavanja sigurnosne zone oko prostora za montažu, antenski stup montiramo na licu mjesta pomoću dizalica i specijalizirane opreme. Antenske stupove montiraju stručni i iskusni monteri-zavarivači specijalizirani za visinske radove.

Održavanje antenskih stupova

Antenske stupove je potrebno redovito održavati, što uključuje periodičnu inspekciju strukture i elektroničkih komponenti. U slučaju nedostatka predviđenog održavanja, mogući su kvarovi koji zahtijevaju popravke ili zamjenu oštećenih dijelova kako bi se osigurala dugotrajnost i pouzdanost sustava.

Vrste antenskih stupova

Antenski stupovi sa sajlama (Guyed Towers)

Antenski stupovi sa sajlama često su poznati kao čelični antenski stupovi ili antenski tornjevi, dok njihov najprecizniji opis dolazi pod engleskim nazivom “Guyed Towers”. Ovi stupovi koriste čelične sajle koje pružaju dodatnu stabilnost. Sajle su pričvršćene na tlo ili na dodatne betonske temelje, što omogućuje visoke stupove s manjim promjerom i lakšim materijalom. Ovi stupovi su izrađeni od čeličnih rešetkastih struktura koje pružaju visoku stabilnost i mogu nositi težak teret antena i opreme. Oni su idealni za instalacije koje zahtijevaju visoku strukturu i dodatnu stabilnost.

Rakusic_corporation_antenski_stupovi_sa_sajlama_Guyed_Towers_

Samostojeći antenski stupovi

Samostojeći antenski stupovi, poznati i kao samonosivi antenski stupovi, karakteriziraju se time što su strukture koje ne zahtijevaju dodatnu potporu poput sajli ili drugih vrsta pričvršćenja. Oni su dizajnirani da stoje samostalno, obično na čvrstim temeljima, te se koriste u situacijama gdje je dostupan prostor ograničen, kao što je urbano okruženje. Osim toga, izrađeni su od čeličnih rešetkastih struktura koje pružaju visoku stabilnost i mogu nositi težak teret antena i opreme, čime su idealni za zahtjevne instalacije koje zahtijevaju robustnu konstrukciju.

Rakusic_corporation_samostojeći_antenski_stupovi_

Mobilni antenski stupovi

Mobilni antenski stupovi, često poznati kao privremeni ili prijenosni antenski stupovi, omogućuju brzo postavljanje i uklanjanje. Oni mogu biti mobilni ili modularni, prilagođeni za korištenje na događajima, gradilištima ili u hitnim situacijama te se mogu premještati prema potrebi. Ovi antenski stupovi montiraju se na prijenosne betonske temelje što omogućuje njihovu upotrebu u različitim dijelovima svijeta. Za dodatnu sigurnost oko mobilnih antenskih stupova postavlja se zaštitna ograda kako bi se spriječilo neovlašteno korištenje.

Rakusic_corporation_mobilni_antenski_stupovi

Antenski jarboli

Antenski jarboli ili antenski nosači za krovove su manje konstrukcije dizajnirane za montažu na krov. Često imaju jednostavnu konstrukciju s vertikalnim stupom koji se montira na krov. Ovi jarboli mogu biti samostalni ili zahtijevati dodatne potpore, ovisno o visini i težini antene ili uređaja koji se montiraju. Antenski jarboli su popularni jer omogućuju postavljanje antena bez potrebe za dodatnim prostorom na zemlji ili većim konstrukcijama. Oni su pogodni za urbanu sredinu gdje je prostor ograničen, a također omogućuju brzu instalaciju i lak pristup antenama za održavanje.

Rakusic_corporation_antenski_jarboli

Antenski stupovi Monopole

Antenski stupovi Monopole, poznati i kao “Monopole Towers”, predstavljaju jednokomadne stupove koji zauzimaju manje prostora, jednostavniji su za montažu i estetski prihvatljiviji u urbanim sredinama. Izrađeni od jednog komada čelika ili betona, ovi stupovi ne zahtijevaju dodatnu potporu poput sajli ili drugih vrsta pričvršćenja. Oni su dizajnirani da stoje samostalno, obično na čvrstim betonskim temeljima. Antenski stupovi Monopole pružaju visoku stabilnost i mogu nositi težak teret antena i opreme, čime omogućuju jednostavne instalacije.

Rakusic_corporation_Antenski_stupovi_Monopole

info@rakusic-corporation.com

Rakušić Corporation d.o.o.

Osnovni temelji našeg poslovanja temelje se na kvaliteti proizvoda i usluga te povjerenju poslovnih partnera.

Ulica Petra Preradovića 217e,
31400, Đakovo / Hrvatska

info@rakusic-corporation.com

+385 95 581 98 21

Radno vrijeme

Ponedjeljak: 8 – 15 sati
Utorak: 8 – 15 sati
Srijeda: 8 – 15 sati
Četvrtak: 8 – 15 sati
Petak: 8 – 15 sati
Subota: ne radimo
Nedjelja: ne radimo

Dokumenti

Centar za pomoć

Info

Impressum

Kontakt

Politika privatnosti

Unos sati

Video upute